În Chişinău va fi edificat un monument în memoria victimelor deportărilor regimului comunist

În scuarul din faţa Gării Feroviare din Chişinău va fi edificată compoziţia sculpturală în memoria victimelor deportărilor regimului comunist. Această decizie a fost luată astăzi, 13 octombrie 2010, în cadrul şedinţei cabinetului de miniştri.

Amintim că la 8 februarie curent, în cadrul şedinţei operative a Consiliului Municipal Chişinău, Dorin Chirtoacă a declarat că acest monument trebuia să fie ridicat încă de administraţia sovietică la sfârşitul anilor ’80, când s-ar fi recunoscut efectele distrugătoare ale regimului comunist asupra vieţii multor oameni.

Monumentul va fi executat din bronz şi va avea o înălţime de 2 metri. În luna februarie curent maestrul Iurie Platon deja realizase o schiţă a lucrării şi declarase atunci că monumentul va fi terminat până la sfârşitul anului 2010.

Potrivit hotărârii Guvernului, cheltuielile pentru proiectarea, executarea şi instalarea compoziţiei sculpturale, precum şi pentru amenajarea spaţiului aferent, vor fi acoperite de Primăria municipiului Chişinău. Dorin Chirtoacă a declarat anterior că Primăria are prevăzut în bugetul pe 2010 un proiect de anexă de circa 2,5 milioane lei, iar în caz de necesitate vor mai fi alocaţi bani.



Autor: Daniela Dermengi
Sursa: unimedia.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
©2009 Jos comunismul! | by TNB