Moscova, la toate capetele. Vlad Filat este unul dintre favoriţii Moscovei în alegerile prezidenţiale din Moldova


Kremlinul are mai mulţi favoriţi în alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, care ar urma să se desfăşoare în toamna 2010, scrie Kommersant, potrivit unimedia.md. Publicaţia rusă îi desemnează pe Marian Lupu, preşedintele PDM, Valeriu Pasat, dar şi, în premieră, pe liderul PLDM, Vlad Filat. Autorul articolului comentează că alegerile prezidenţiale din Republica Moldova vor fi un concurs al candidaţilor proruşi. "În ultima perioadă, Moscova demonstrează deschidere în relaţia cu liderul liberal democrat Vlad Filat. La 21 mai, Putin s-a întâlnit cu Filat în tmpul summit-ului CSI şi mizează pentru o nouă întâlnire în luna iunie. Ministrul de externe Iurie Leancă a anunţat anterior că se pregăteşte o întâlnire bilaterală Filat-Putin, iar zilele trecute deja exista confirmarea că, până la sfârşitul lunii, întâlnirea va avea loc", notează Kommersant.

Publicaţia rusă alocă spaţiu pentru prezentarea lui Valeriu Pasat, despre care scrie că este un duşman personal al lui Voronin şi cu relaţii puternice în cercurile politice de la Kremlin. Kommersant apreciază că Marian Lupu este un politician care "aranjează pe deplin" puterea de la Moscova, amintind de întâlnirea lui Medvedev cu Lupu şi de acordul de colaborare între Partidul Democrat şi partidul puterii din Rusia "Edinaia Rossia".

Referitor la Partidul Comuniştilor, Kommersant scrie că reprezentanţii formaţiunii vizitează destul de des Moscova şi se întâlnesc cu oficiali de diferit rang, doar că, până în acest moment, PCRM nu şi-a desemnat propriul candidat.

2 comentarii:

Demnitar Demagog spunea...

Oare de ce este Filat favorit?
poate articolul de mai jos o sa ne edifice:

http://www.tribuna-basarabiei.ro/2010/06/de-ce-l-salutat-basescu-in-engleza-pe.html

Ioana Gînju spunea...

..europa intreaga este de stinga. un luuuung blestem care nu se mai termina.

Trimiteți un comentariu

 
©2009 Jos comunismul! | by TNB