UNIMEDIA: Injositor! Deşi Voronin a atacat dur Romania in prezenţa sa, Mirek Topolanek, reprezentantul preşedinţiei UE, a tăcut!

"Pentru Moldova este injositor să aibă acces in Uniunea Europeană prin intermediul Romaniei!". Declaraţia aparţine preşedintelui in exerciţiu Vladimir Voronin, in cadrul unei conferinţe de presă comună cu premierul ceh Topolanek, reprezentantul preşedinţiei UE. Deşi Romania este un stat membru al UE, Topolanek nu a avut nici o reacţie la declaraţia dură a interlocutorului moldovean, precizand doar: "sperăm să obţinem normalizarea relaţiilor dintre aceste două ţări", transmite Unimedia.md.
Vladimir Voronin: "Trebuie să căutăm identificarea unui consens naţional după situaţia de conflict. Am prezentat atitudinea noastră faţă de poziţia Romaniei şi am solicitat ca poziţia autorităţilor RM să fie adusă la cunoştinţa Comisiei Europene (...)
Pentru noi este injositor să avem acces la UE prin intermediul Romaniei. Declaraţia preşedintelui Băsescu despre existenţa a 4 milioane de romani in Republica Moldova este periculoasă. Referitor la situaţia internă, voi utiliza toată autoritatea pe care o am ca Parlamentul nou ales să funcţioneze in mod normal. Dle prim-ministrul, vă mulţumesc pentru vizită şi pentru recomandările dumneavoastra".
Premierul ceh Mirek Topolanek: "Criza politică din RM este neliniştitoare pentru Uniunea Europeană. Nu suntem indiferenţi la ceea ce se intamplă in Republica Moldova. La intalnirile de astăzi am prezentat instrumentele care există pentru rezolvarea crizei - reluarea dialogului, asigurarea funcţionării statului de drept, asigurarea şi respectarea libertăţilor, terminarea atacurilor şi a violenţei, instituirea unei comisii de monitorizare, in care să fie prezentă şi opoziţia şi organizaţiile internaţionale. Pentru noi contează orientarea europeană a Republicii Moldova".
Z.O.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
©2009 Jos comunismul! | by TNB