Concluzie finala: Valeriu Boboc a fost omorat in bataie! Fostul comandat Fulger risca pana la 10 ani de inchisoare.

Procuratura Generala a primit, ieri, raportul expertizei internationale in cazul decesului lui Valeriu Boboc. Desi expertul din Marea Britanie a refuzat sa semneze raportul comun cu legistii moldoveni, concluzia este univoca – tanarul a fost omorat in bataie in noaptea de 7 spre 8 aprilie.

“Atat expertii straini, cat si cei nationali au stabilit ca decesul a survenit anume in urma leziunilor corporale cauzate lui Boboc si nu in urma intoxicatiei cu un gaz necunoscut, cum s-a spus la inceput”, a declarat, intr-o conferinta de presa, Procurorul General, Valeriu Zubco.

Expertii au constatat ca Valeriu a fost batut cu cruzime cu pumnii, picioarele si patul armei peste tot corpul.

Parerile s-au impartit in ceea ceea ce priveste lovitura care i-a fost fatala. In timp ce specialistii moldoveni cred ca tanarul a facut stop cardiac dupa ce a fost lovit in piept, expertul britanic sustine ca oricare dintre loviturile in cap, gat sau cutia toracica puteau provoca moartea tanarului.

Desi se stie clar ca Valeriu a fost ucis, procurorii nu au niciun suspect si spun ca identificarea asasinului este practic imposibila.

“Valeriu Boboc a fost batut de mai multe persoane si de aceea va fi foarte greu de stabilit cine anume a si cum l-a lovit. Suspectul va putea demonstra usor ca nu el a fost cel care a dat lovitura mortala”, a spus seful Directiei urmarire penala din cadrul Procuraturii Generale, Igor Popa.

Mai mult decat atat, martorii nu au putut identifica atacatorii pentru ca era intuneric, politistii purtau cagule pe cap, iar tinerii au fost trantiti la pamant.

“A rasunat ordinul “Jos la pamant!” si toti au fost culcati la pamant de aceea tinerii care au fost batuti impreuna cu Boboc nu au putut vedea nimic”, a mentionat Popa.

Moartea lui Valeriu este investigata in cadrul dosarului pornit in privinta conducerii Brigazii cu destinatie speciala Fulger, care a dat ordin politistilor inarmati pana in dinti sa discinda in Piata Marii Adunari Nationale.

Potrivit lui Igor Popa, in acea noapte in Piata a fost dislocat jumatate din efectivul Brigazii Fulger, adica in jur de 140 de persoane.

Totodata, arme a primit intreg efectivul brigazii de 280 de persoane. Procurorii au ridicat de la Fulger mai multe pistoale pentru expertiza criminalistica, insa nu exista documente care ar indica cine si ce arma a purtat.

“In situatii de urgenta, in registru nu se indica nimic, doar se elibereaza un cartonas rosu care se pune intr-o ladita si este returnat odata cu arma”, a explicat seful sectiei cercetare penala.

“Nu a existat un centru de comanda unic care sa-i dirijeze pe politisti, erau actiuni haotice”, a mai spus Popa.

Totusi, fostul comandat al Brigazii Fulger, George Cojocaru, este cercetat in calitate de banuit pentru “depasirea atributiilor de serviciu soldate cu urmari grave”. Aceasta sanctiune prevede o pedeapsa cu inchisoarea de la 6 la 10 ani.

In acelasi timp, procurorii nu exclud ca Valeriu Boboc a fost ucis de persoane civile.

Sursa: www.stireazilei.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
©2009 Jos comunismul! | by TNB