Şeful statului român: Fără evenimentul de la 24 ianuarie 1859 România Mare nu ar fi putut exista

Preşedintele Traian Băsescu a participat la Iaşi, la manifestările prilejuite de Ziua Unirii. În discursul său, preşedintele a vorbit despre unitatea românilor, dar şi despre necesitatea reformelor în Educaţie, Agricultură şi Asistenţa Socială.

"Marcăm 151 de ani de la Unirea Moldovei cu Ţara Românească. Este în mod categoric actul fondator al construcţiei României Mari. Fără evenimentul de la 24 ianuarie 1859 România Mare nu ar fi putut exista. A fost efortul şi dorinţa de unitate a românilor, indiferent unde locuiau în spaţiul carpato-danubian. Era şi nevoia românilor de a fi împreună, de a fi în unitate. Din acest motiv par copilăreşti sau lipsite de substanţă aspiraţiile politicienilor care ar vrea să vadă într-un fel sau altul afectată unitatea statului român. Trebuie să vă spun că cei care vorbesc de autonomii teritoriale în mod categoric nu înţeleg că unitatea este în sufletul românilor."

"Trecând peste momentul 1859, trebuie spus că a urmat un lung şir de evenimente care au culminat cu Marea Unire. Poporul român şi-a dat jertfa de sânge în Războiul de Independenţă de la 1877, poporul român şi-a dat jertfa de sânge în Primul Război Mondial. Aş spune că toate marile evenimente care au dus la constituirea statului unitar român au fost plătite în primul rând de popor", a spus Traian Băsescu.

Sursa: www.realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
©2009 Jos comunismul! | by TNB