„Vom scoate vizele pentru cetăţenii români a doua zi după ce ajungem la guvernare”, susţin liderii coaliţiei democrate

„Hotărârea de a impune vize pentru cetăţenii români este una ilegală. Nu poate fi o hotărâre de Guvern mai presus decât o lege anterioară a Parlamentului. Noi avem toate instrumentele la dispoziţie şi vom discuta acest subiect la primele şedinţe ale legislativului”. Declaraţia aparţine lui Vlad Filat, preşedinte PLDM, lansată în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la Pro TV Chişinău.


Preşedintele AMN Serafim Urechean şi preşedintele PL Mihai Ghimpu au declarat că vor scoate vizele pentru cetăţenii români chiar a doua zi după ce ajung la guvernare.

Marian Lupu, preşedinte PDM, a declarat că decizia de a elimina vizele pentru cetăţenii români coincide interesului naţional şi este „atât un mesaj pozitiv pentru relaţiile bilaterale cu România”, cât şi „un mesaj important pentru Bruxelles în vederea iniţierii unui nou acord dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană”.

Amintim că după acţiunile de protest din 7 aprilie, guvernarea comunistă a acuzat România de implicare la organizarea acţiunilor violente de protest, a decis expulzarea ambasadorului României de la Chişinău şi impunerea vizelor pentru cetăţenii români. Ulterior, procurorul general al Republicii Moldova a declarat că nu există probe, care ar demonstra implicarea României ca stat la organizarea acţiunilor de protest după alegerile din 5 aprilie.


Autor: UNIMEDIA
Sursa: www.unimedia.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
©2009 Jos comunismul! | by TNB