Vladimir Voronin ar putea fi anchetat penal in legătură cu protestele din 7 aprilie

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, ar putea fi unul dintre oficialii care vor fi anchetaţi de către un grupul de urmărire penală, infiinţat pentru a investiga protestele postelectorale din 7 aprilie, de la Chişinău, relatează Unimedia.md, citata de NewsIn. Recent, Procuratura Generală, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul de Informaţii şi Securitate au creat un grup de urmărire penală, in cadrul căruia s-a discutat despre "investigarea şi aprecierea acţiunilor factorilor de decizie, care au admis declanşarea violenţelor postelectorale din aprilie 2009", transmite serviciul de presă al Procuraturii Generale de la Chişinău. Vladimir Voronin a declarat după protestele din 7 aprilie că e mai bine "să fie distruse două clădiri", decat să "fie vărsat sange de om", referire la ordinul pe care il primiseră poliţiştii de a se retrage de la Parlament şi Preşedinţie, in momentul in care forţele de ordine erau obligate să păzească principalele instituţii ale statului. Pană in acest moment, nu se cunoaşte cine a ordonat retragerea poliţiştilor.
Alte semne de intrebare, pe care presa le-a formulat după acţiunile violente de protest, se referă la prezenţa unui grup de tineri poliţişti, studenţi la Academia de Poliţie, in faţa mulţimii de circa 30.000 de protestatari, in timp ce alte cateva sute de poliţişti, bine echipaţi, se aflau in spatele Preşedinţiei şi Parlamentului, dar nu au intervenit.
Ulterior, reprezentanţii forţelor de ordine, de această dată bine dotaţi şi echipaţi, au arestat cateva sute de tineri, pe care i-ar fi torturat in izolatoarele poliţiei. In urma protestelor din capitala Republicii Moldova, patru tineri au decedat in condiţii neclare, despre care presa a scris că ar avea o legătură directă cu loviturile aplicate de poliţişti.

Ziua Online

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
©2009 Jos comunismul! | by TNB