EROI PENTRU ROMANIA nerecunoscuti de bravii senatori "romani" Toni Grebla si Gyorgy Frunda


Propunerea legislativă a senatorilor PDL Urban Iulian si Badea Viorel privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc si Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, depusa la Senat la 21 mai 2009 (asa cum scriam aici http://www.urbaniulian.ro/2009/05/21/suntem-obligati-sa-tinem-vie-flacara-sperantei-si-sa-nu-ajungem-obezi-dpvd-moral/ ), a fost respinsa de catre senatorii PSD-PNL si UDMR din Comisia Juridica si de Drepturile Omului.
Daca despre senatorii PSD, originea lor doctrinara era de anticipat sa provoace ura fata de niste eroi care au luptat - pana au ajuns in temnitele rusesti - impotriva statului dictatorial sovietic, eu cred ca senatorii PNL s-au umplut de rusine prin acest vot, renegandu-si intreaga istorie de lupta si rezistenta anticomunista.
Repet ce am mai spus: Exemplul lor, al celor care lupta acolo cu regimul totalitar, care isi risca viata si pot ajunge oricand in puscariile comuniste sau la cimitir, trebuie sa ne trezeasca din amorteala in care ne zbatem si sa nu uitam ce strigam cu totii la 21 decembrie 1989 sau mai tarziu in Piata Universtitatii, la kilometru zero al democratiei romanesti : MAI BINE MORT DECAT COMUNIST! Dar asta inseamna ca trebuie sa ne implicam si sa lasam delasarea, trebuie sa abandonam pozitia de pe care doar ne plangem mereu si sa actionam, sa luptam si sa fim vigilenti pentru noi si pentru un viitor liber al copiilor nostri.
Nu ne ramane decat sa ne plecam capul in fata curajului tinerilor basarabeni, sa ne rusinam ca am ajuns obezi din punct de vedere al dorintei de lupta pentru drepturile noastre, si sa revenim cu picioarele pe pamant pentru ca o facem pentru noi. Primul pas? Sa ne alaturam si sa-i sustinem pe cei care acolo, in Basarabia sugrumata de regimul tiranic, tin vie flacara sperantei si luptei impotriva totalitarismului abject.

Traseul acestei initiative legislative - soldate cu avizul negativ care a fost dat publicitatii astazi - poate fi urmarit aici:
http://webapp.senat.ro/sergiusenat.proiect.asp?cod=14230&pos=0&NR=L494&AN=2009

Urban I. Iulian
Senator de Ilfov

2 comentarii:

Anonim spunea...

Nu mai urla jos comunismul.S-a terminat ati facut asta ın 89.Şi e capitalism şi?s-a schimbat ceva? Multe paraşute in strainatate la prostituat.Multi cocalari la furat prin İtalia.Multi romani morti de foame şi din ce in ce mai prostiti şi analfabeti.

Libertate! spunea...

Toate acestea s-au intamplat din cauza perpetuarii structurilor comuniste. Sub masca democrata, de aceasta data. Ar fi bine sa nu uitama ce spunea Petre Tutea: "comunismul e o crima continua". Si e mare pacat sa faci apologia crimei.

Trimiteți un comentariu

 
©2009 Jos comunismul! | by TNB