Kommersant: Kremlinul l-a chemat pe Voronin la Moscova pentru a-l convinge să-l voteze pe Marian Lupu

Kremlinul l-a chemat pe Voronin la Moscova la 30 octombrie, pentru a-l convinge să-l voteze pe Marian Lupu în funcţia de şef al statului, scrie Kommersant, cu trimitere la surse din interiorul administraţiei prezidenţiale din Federaţia Rusă.

Publicaţia mai precizează că astăzi, 31 octombrie, la Moscova se află şi preşedintele PDM, Marian Lupu, care are planificate întâlniri cu conducerea partidului "Edinaia Rossia" şi şeful administraţei prezidenţiale Serghei Narâşchin.

Explicaţia acestor întâlniri constă în faptul că, dacă "vor fi organizate alegeri anticipate, la conducerea Republicii Moldova ar veni forţe politice anti-ruse".

"Voronin a fost întâmpinat de către Serghei Narâşchin. Liderul PCRM trebuie să înţeleagă că el şi-a utilizat toate resursele politice. Noi i-am propus lui Voronin anume scheme de lucru pentru perioada următoare. Până în acest moment, el le-a ignorat. Să vedem cum se va comporta el acum", a comunicat sursa de la Kremlin pentru Kommersant.

"În schimb întâlnirile cu Lupu la Kremlin nu doar că sunt posibile, ele sunt planificate. El se va întâlni cu Narâşchin. Noi suntem gata să lucrăm cu el. Nu ne implicăm în jocurile politice din Republica Moldova, doar le urmărim", a mai precizat sursa Kommersant.

Sursa:

http://unimedia.md/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
©2009 Jos comunismul! | by TNB