Savatie intreaba: Lacul Ghidighici – groapă comună pentru protestatarii de la Chişinău? Adevar sau provocare? Se cere un raspuns urgent!

Maxim Canişev, un tanăr de 20 de ani, a fost găsit mort in lacul Ghidighici din suburbia municpiului Chişinău, la 19 aprilie. Veaceslav Canişev, fratele victimei, a declarat pentru UNIMEDIA că medicii legişti au constatat că decesul lui Maxim a avut loc pe 8 aprilie, acesta fiind găsit cu “coloana vertebrală traumată, unde avea o pată mare de sange”. Cu toate acestea, poliţia susţine că Maxim s-ar fi aruncat in lac.

Familia lui Maxim Canişev nu a ştiut nimic despre locul aflării acestuia, incepand cu 11 martie 2009. Veaceslav Canişev, fratele victimei, a mai precizat pentru UNIMEDIA că “Maxim a mai fost văzut de către cunoscuţi după 11 martie la Telecentru. Invăţa la Universitatea Tehnică din Moldova şi locuia in unul dintre căminele de pe str. Studenţilor”.”

Potrivit familiei lui Canişev, poliţia susţine că tanărul s-ar fi aruncat in lac. Fratele victimei respinge versiunea poliţiei: “Nu prea era el implicat cu politica. Dar, in cazul acesta, credem că fie a fost omorat de către necunoscuţi, fie că mergea pe undeva pe alături la protestele din 7 aprilie, unde a fost bătut de poliţie, după care aruncat in lacul Ghidighici. Singur nu a putut să se arunce in lac, deoarece Maxim a fost găsit cu coloana vertebrală traumată, unde avea şi o pată mare de sange”. Analizele medico-legale au durat aproape două săptămani, iar Maxim Canişev a fost inmormantat abia sambătă, 9 mai. Tanărul este originar din s. Hristoforovca. Pentru moment, familia acestuia locuieşte in or. Ungheni.

Sursa: Unimedia

Nota: Lacul Ghidighici se afla la iesirea din Chisinau in directia Ungheni-Iasi, la o distanta de aproximativ 4 km de la comisariatul de politie a sectorului Buiucani. Va cauta cineva si alte posibile cadavre intr-un lac cu o suprafata de 803 hectare?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
©2009 Jos comunismul! | by TNB