“Studiem posibilitatea de a cere oficial autoritatilor UE sa admita intrarea basarabenilor in Romania fara viza”–declara senatorul roman Iulian Urban

In premiera va vom oferi cea mai noua informatie si va vom prezenta mai jos interviul senatorului roman Urban Iulian, al grupului PDL din senatul Romaniei, in exclusivitate pentru SOS Basarabia si basarabeni.ro cu urmatoarele declaratii.


“SOS Basarabia:

Va multumesc mult pentru acordarea timpului dvoastra.Vreau sa incep, prin a va intreba care este pozitia dvoastra oficiala fata de impasul in care se afla Rep.Moldova in acest moment?

senatorul Urban Iulian:

Impasul actual din R.Moldova este generat de faptul ca alegerile au fost fraudate, tocmai din dorinta unui grup restrans de oameni care doresc si isi inchipuie ca Moldova este un fel de mosie personala care poate fi exploatata in interesul lor privat. Se incalca drepturile si libertatile individuale, se manipuleaza, se orchestreaza tot felul de scenarii menite sa decredibilizeze opozitia democratica, si acum se taie legaturile moldovenilor cu Romania, care sa nu se mai “contamineze” cu idei despre democratie si libertate.

S.B.:

Astazi,in data de 28 mai,alegerile presedintelui din Rep. Moldova au fost amanate,si sunt voci ca le-ar amana din nou!

Care este parerea dvoastra asupra atitudinii puterii comuniste fata de opozitia din Rep.Moldova?

senatorul Urban Iulian:

Amanarea de astazi este un semn ca , puterea comunista se teme de moarte de opozitie; le este teama de faptul ca , basarabenii incep sa constientizeze ca se pot scutura de clanul mafiot care conduce acum tara, iar semnalul schimbarii nu poate veni decat prin continuarea rezistentei in fata comunistilor; Atata timp cat le este frica de opozitie, inseamna ca sunt disperati, si vor fi impinsi sa faca si alte greseli capitale, care vor grabi sfarsitul regimului totalitar instaurat prin frauda la Chisinau.

S.B.:

Abuzurile puterii comuniste de incalcare a drepturilor omului continua si pana azi,ce trebuie sa faca Romania pentru a ii ajuta pe cetatenii romani si pe fratii basarabeni?

Dar MAE de ce tace cand strigatele de ajutor
rasuna pana la cer?

senatorul Urban Iulian:

Romania trebuie sa ajute fratii basarabeni; Romania este o tara care cunoaste si aplica standardele de libertate impuse de CEDO in UE si este de datoria ei sa ajute basarabenii sa isi gaseasca drumul catre libertate. MAE tace pentru ca acolo exista interese si decizie politica de stanga; Nu este suficient curaj pentru implicare in lupta pentru libertate din Basarabia, tocmai pentru ca interesele politice meschine are PSD arata ca basarabenii care ar obtine cetatenie romana, ar vota PDL si pe presedintele Basescu, cei care au adoptat fatis o pozitie de aparare a libertatii voastre; ca atare, PSD prefera sa inchida ochii si sa puna bete in roate luptei basarabenilor pentru cetatenia romana, care este singura cale pentru a se schimba ceva in infernul comunisto-mafiot de la Chisinau; se tradeaza lupta voastra, pe considerente politice meschine.

S.B.:

Dl. senator,cand vor incepe sa isi redobandeasca cetatenia romana dupa noua O.U.G. ,sa se bucure de acest drept,cei ce isi doresc acest lucru?

senatorul Urban Iulian:

Actul normativ isi produce efectele de la momentul publicarii lui in Monitorul Oficial.

S.B.:

Ce masuri are de gand partidul dvoastra din care faceti parte,sa ajute in continuare pe cei din Rep.Moldova?

senatorul Urban Iulian:

PDL a sustinut, sustine si va continua sa sustina lupta basarabenilor pentru libertate, pentru ca toate privilegiile conferinte de CEDO sa fie cu adevarat instrumente utilizabile de catre basarabeni; vom continua sa facem lobby la toate autoritatile europene, vom promova initative legislative care sa confere si mai multe drepturi basarabenilor si , va anunt in premiera, studiem posibilitatea de a cere oficial autoritatilor UE sa admita intrarea basarabenilor in Romania fara viza.

S.B.:

Ce masuri eficiente poate lua guvernul roman pentru a oferi celor din Rep.Moldova acessul la o educatie europeana in Romania mai usor si celor ce au situatie financiara slaba?

senatorul Urban Iulian:

Guvernul roman este dator sa tina cont si de aceste aspecte, insa prima noastra grija este cea legata de conferirea drepturilor de cetatean european pentru basarabeni, prin acordarea cetateniei romane.

SOS Basarabia:

Care este mesajul dvoastra tuturor basarabenilor,si fratilor de peste Prut,in aceste vremuri grele pentru ei,si inimaginabile pentru noi ca romani?

senatorul Urban Iulian:

Mesajul meu este unul singur : nu va lasati, sustineti-va cauza. Nu sunteti singuri, suntem alaturi de voi, ne pasa de voi, va sustinem; important este sa nu cedati, sa nu abandonati principiile in care credeti si veti invinge; cel care va fi de neclintit in vointa de a isi atinge scopul , acela invinge mereu; iar tirania si dictatura a fost mereu invinsa de cei care au continuat sa lupte.

Urban I. Iulian
Senator de Ilfov
Grupul Parlamentar al PDL din Senat
Vicepresedinte al Comisiei Juridice din Senatul Romaniei
www.urbaniulian.ro “


Vreau sa va multumesc atat din partea mea,cat si celor pe care ii sprijiniti din Rep.Moldova ,cat si pe studentii basarabeni din Romania,si am speranta ca o veti face in continuare,un sprijin real al romanilor de pe ambele maluri ale Prutului!

Sursa: sosbasarabia.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
©2009 Jos comunismul! | by TNB