Nu-i mai crede nimeni, dar comunistii sustin in continuare implicarea Romaniei in organizarea protestelor de la Chisinau

Organizarea protestelor anticomuniste de la Chisinau din 6-7 aprilie, cu sprijinul Romaniei, este una dintre versiunile de baza ale anchetei, a declarat marti, in cadrul unei conferinte de presa, Vladimir Turcan, presedintele comisiei create de autoritati in vederea investigarii cauzelor si consecintelor protestelor, transmite corespondentul Agerpres.

Fiind intrebat despre dovezile privind faptul ca Romania ar fi implicata in organizarea acestor actiuni, asa cum au declarat in repetate randuri autoritatile de la Chisinau, Turcan a spus ca in cadrul anchetei sunt verificate cel putin doua versiuni de baza, prima fiind ca "tulburarile in masa au fost organizate de unii din liderii de opozitie cu suport din exterior". "In cazul dat avem faptul ca au existat acele lozinci (n.r. - prounioniste), declaratiile despre faptul ca nu este nevoie de parlament la Chisinau, pentru ca exista la Bucuresti, implicarea organizatiei extremiste 'Noua Dreapta' etc", a declarat el.
Turcan a precizat ca toate probele mentionate sunt puse la baza acestei versiuni, iar acum sunt examinate de organele de ancheta. Decizia finala va fi comunicata de instanta de judecata, a afirmat oficialul de la Chisinau.
Declaratiile lui Turcan vin insa in contradictie cu cele mentionate de el la inceputul acestei luni, intr-un interviu in care spunea ca nu exista elemente concrete care sa arate ca Romania este implicata in organizarea protestelor de la Chisinau. Nu exista elemente concrete care sa arate ca Romania este implicata in organizarea protestelor de la Chisinau, a declarat Turcan intr-un interviu pentru Jurnal TV, la inceputul lui iunie. Comisia nu a descoperit nimic concret in acest sens, fiind examinate rapoartele mai multor institutii de stat, a spus el atunci.


www.ziua.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
©2009 Jos comunismul! | by TNB