Principalii eroi şi “victimele nevinovate” care au provocat scandalul prin care încearcă să se demonstreze că în Basarabia există “pericolul antisemit

Alexandr Pincevski – născut ăn 1956, la Floreşti. Deţine studii de inginer în construcţii.

În 1993 înfiinţează “ELITA-5-ALTEPI” SRL şi devine director general al acesteia. La sfârşitul anilor 90 acesta îşi crează o reţea de 48 de staţii de alimentare. În anul 2000 aceasta reţea este achiziţionată de către „Lukoil-Moldova”, iar Pincevski devine vicepreşedintele acestei companii.

Din 2001 deţine funcţia de director general al holdingului „Elita-5”, care include peste 15 intreprinderi care aduc anual un venit de 47 de milioane de dolari anual.

În acelaşi timp, este preşedintele Comunităţii Evreieşti din Moldova şi consulul onorific al Kârgâstanului în Moldova.

În campania electorală din februarie 2001 a candidat la funcţia de deputat din partea Partidului pentru Renaştere şi Conciliere condus de Mircea Snegur, pentru ca după dispariţia acestui partid să ajungă unul din principalii sponsori ai Partidului Comuniştilor condus de Vladimir Voronin.

Conform rapoartelor prezentate la CEC, în campania electorală din aprilie 2009, Pincevski a contribuit la bugetul PCRM cu un milion de lei.

Din anumite cauze, Pincevski încetează să mai finanţeze PCRM în campania din iulie 2009. După anumite informaţii, Pincevski ar fi finanţat Partidul Democrat condus de Marian Lupu. Rapoartele financiare prezentate de PD nu confirmă acest lucru. Majoritatea sponsorilor sunt persoane fizice, unica persoană juridică care a finanţat Partidul Democrat este „Compania Radio Antena C SRL”, cât de hazliu nu ar suna acest lucru.

Se zice că preşedintele Congresului Evreilor din Moldova, Emmanuil Grinşpun (născut în 1971, cu studii în SUA, patronul companiei “TransWorld”) este văr drept cu liderul PDM, Marian Lupu. În acest context, versiunea migrării din PCRM spre PDM a unor oameni de afaceri influenţi în sânul comunităţii evreieşti pare destul de veridică.

Un amănunt interesant: Grinşpun a activat în compania „Trans Commodities, Inc”, o companie suspectată de FBI de colaborare cu organizaţiile criminale ruseşti. Acest lucru, desigur, nu înseamnă că această persoană ar fi fost implicată în acţiuni criminale.

Publicaţia “Moldova Suverană” afirmă că Bilinkis, Grinspun si Leibovici ar fi lăsat o familie fără moştenire

Iată ce scrie publicaţia “Moldova Suverană” la 28 aprilie 2009:

“Trei indivizi obscuri, avizi de avere si putere au elaborat o schema pe cit de inedita, pe atit de nelegiuta, de lipsire a unor oameni de afaceri de obiectul muncii intregii lor vieti. Prin mituire, amenintari, agresari psihice si fizice, acestia au reusit pana acum sa construiasca un adevarat imperiu financiar, dar si o adevarata structura mafiota. Ca si in filmele italiene despre mafie, cei trei si-au asigurat protectia cu ajutorul unor judecatori, politisti si alti functionari corupti.

Despre gruparea de raideri, condusa de Alexandr Bilinkis (directorul general al „Orhei-Vit”), Emmanuil Grinspun (director general al SA „Alimcom”) si Anatoli Leibovici (implicat in scandaluri de vanzare peste hotare a pruncilor din Moldova) a auzit multa lume, dar numai din cercul oamenilor de afaceri. Oamenii simpli nu au de unde sa stie ca niste conducatori de intreprinderi, destul de cunoscute, practica atacurile raider. Setea de bani a facut din aceasta grupare monstruoasa o adevarata forta de temut chiar si in lumea interlopa. Aceasta a devenit cu atat mai periculoasa, cu cat are drept paravan si business oficial, mai curat. In plus, cei trei capi ai gruparii au multe legaturi in cercurile politico-economice si juridice, care le permit sa desfasoare nepedepsiti actiuni criminale de o cruzime nemaivazuta”. (Moldova Suverană, 28 aprilie 2009)

Alexandr Picevski, preşedintele Comunităţii Evreieşti din Moldova, primul din stânga, Emanuel GRINŞPUN, al doilea din stânga

Alexandr PINCEVSCHI, preşedintele Comunităţii Evreieşti din Moldova, primul din stânga; Emmanuel GRINSHPUN, preşedintele Congresului Evreiesc din Moldova, al doilea din stânga (foto din 27 martie 2008)

Sursa

http://octavianracu.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
©2009 Jos comunismul! | by TNB