Studentii basarabeni din Bucuresti au demonstrat in Piata Universitatii



Studentii basarabeni din Bucuresti s-au adunat astazi,la orele 10.00, in Piata Universitatii, in locul unde in urma cu 20 de ani s-a murit pentru libertate, pentru a protesta pentru democratie in Republica Moldova.

Studentii au scandat lozinci anticomuniste cum ar fi: “Jos Comunistii”, “Jos Voronin”, “Romania nu uita, Basarabia e a ta” “Un,doi,un,doi, comunistii la gunoi”,”Opozitie, nu trada”, “Nu mai vrem niciun pic presedinte bolsevic” s.a.

A fost desfasurat afisul campaniei “Pro Cetatenie Romana”, bannere anticomuniste realizate spontan, au fost desenate pe pavaj semnul interdictiei pentru secera si ciocanul communist. Au fost purtate tricourile si insemnele campaniei, initiate de Organizatia Studentilor Basarabeni din Bucuresti(OSB Bucuresti) si OSB Timisoara, care infatiseaza harta Romaniei mari (incluzand Basarabia istorica si tinuturele bucovinene, separate de sarma ghimpata pusa de Hitler si Stalin) .

Tinerii basarabeni au venit la actiunea de protest la initiativa Organizatiei Studentilor Basarabeni din Bucuresti (OSB Bucuresti) care a fost intotdeauna prezenta la toate evenimentele care au marcat viata tinerilor basarabeni din Romania.

Trecatorii bucuresteni si presa prezenta in numar mare au salutat initiativa studentilor basarabeni.

In momentele in care se dasfusura aceasta actiune de protest , la Chisinau, in Parlament se negocia “votul de aur” de care au nevoie comunistii lui Voronin pentru a pune mana pe putere inca patru ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
©2009 Jos comunismul! | by TNB