Apel al Forului Anticomunist din Moldova de solidarizare cu actorul Sergiu Voloc, arestat si torturat la Chisinau. Si o intrebare: Cine este Forul?


Forul Anticomunist din Moldova face un apel către mass-media din ţară şi străinătate pentru mediatizarea cazului actorului Sergiu Voloc arestat şi torturat prin înfometare şi folosirea ventilatoarelor reci în Izolatorul Comisariatului General de Poliţie din oraşul Chişinău, situat pe strada Tighina nr. 6.

Forul Anticomunist din Moldova, care a ţinut legătura permanentă cu Sergiu Voloc pe toată durata dintre 7 aprilie şi 3 mai 2009 (în ziua arestării sale), poate confirma că acesta a fost sunat de mai multe ori de persoane care se recomandau drept poliţişti şi-l ameninţau cu bătaia. Avem toate dovezile că Sergiu Voloc a fost urmărit de organele Securităţii şi Poliţiei moldoveneşti, urmărire care s-a prelungit şi după pronunţarea amnistierii şi încetării urmăririi penale a tuturor celor implicaţi în protestele din 7-9 aprilie.

În urma tratamentului inuman aplicat de colaboratorii Comisariatului General de Poliţie din Chişinău situat pe strada Tighina nr. 6, Sergiu Voloc a fost silit să facă o declaraţie în care îşi exprima recunoştinţa faţă de Vladimir Voronin pentru amnistierea sa, recunoscîndu-şi totodată vina şi exprimîndu-şi regretul pentru participarea la protestele din 7 aprilie. Declaraţia lui Sergiu Voloc a fost filmată ca material operativ de colaboratorii Securităţii moldoveneşti şi servită postului de televiziune NIT, fiind difuzată în cadrul unui reportaj grotesc, care îl laudă pe Voronin şi incriminează opoziţia.

Ca urmare a celor întîmplate, Sergiu Voloc a suferit o cădere psihică, lesne de înţeles, avînd nevoie de îngrijire medicală.

Contactat de Forul Anticomunist din Moldova, actorul Sergiu Voloc a declarat că va da în judecată statul Republica Moldova pentru tratamentul la care a fost supus. De asemenea, actorul şi-a exprimat regretul că nu poate onora premiera filmului “Bingo” (numele eroului principal, jucat de Sergiu Voloc) turnat în Rotterdam. Regizorul filmului, Timur Ismailov, l-a contactat telefonic pe Sergiu Voloc, exprimîndu-şi îngrijorarea pentru situaţia în care se află şi promiţînd că va face demersuri pentru a-l aduce, alături de toţi ceilalţi actori implicaţi, la premiera filmului (preconizată pentru luna iunie, la Amsterdam).

12 mai 2009

www.savatie.wordpress.com

P.S. Am vrea sa stim mai multe despre acest For Anticomunist. Cine ne poate spune? Primele referiri despre For le-am vazut pe blogurile lui Savatie si Tismaneanu (ptiu-drace!). Mai de curand si pe blogul orientatorului in zig-zag Razvan Codrescu (formula nu ne apartine, ea a fost exprimata de Parintele Atanasie Stefanescu). Asa ca asteptam precizari in privinta optiunilor acestui For de la cei care-l compun sau de la cei care stiu despre ce-i vorba. Nu de alta, dar dupa ce am vazut directia ruseasca a opozitiei parlamentare (cu unele exceptii, printre care Dorin Chirtoaca trebuie mentionat) si neparlamentare (vezi Brega sau Comitetul Salvarii Nationale) suflam si-n iaurt...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
©2009 Jos comunismul! | by TNB