Provocari via agentia Regnum: Din cauza "orientarii Chisinaului spre unirea cu Romania", mai multe sate din R.Moldova ar vrea sa intre sub "jurisdicti




Pregateste Rusia o noua invazie in teritoriile romanesti de peste Prut?







Asa cum ne-a obisnuit, agentia "de presa" Regnum, care face jocurile separatistilor rusofoni de peste Nistru, vine cu o noua informatie prin care vrea sa justifice expansiunea sustinuta de Moscova in teritoriile romanesti. Mai precis - zice Regnum, citata de Agerpres - solicitarile din ce in ce mai frecvente de obtinere a "cetateniei" Transnistriei din partea locuitorilor mai multor sate din Republica Moldova ar putea duce la trecerea acestor localitati sub controlul "administratiei" de la Tiraspol. Ar vi vorba despre Dorotcaia, Cocieri, Molovata Noua, precum si alte cateva sate din raionul Dubasari, care, dupa conflictul armat de pe Nistru din 1992, se afla sub jurisdictia Chisinaului.
Responsabili din administratia Dubasari nu au exclus, intr-o declaratie acordata agentiei de presa Regnum, ca procesul trecerii localitatilor respective in componenta Transnistriei sa fie grabit de politica noii puteri de la Chisinau, orientata spre unirea Republicii Moldova cu Romania. Potrivit Regnum, administratia transnistreana este pregatita sa preia responsabilitatea pentru "dezvoltarea social-economica a localitatilor moldovene" care ar trece sub "jurisdictia" sa.

M.A.B.
Ziua Online

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
©2009 Jos comunismul! | by TNB