Dupa Monica Macovei si Mircea Geoana se alatura galeriei celebre formata din Stalin si Voronin

Într-un mesaj adresat noului Presedinte al Parlamentului de la Chisinau, liberalului Mihai Ghimpu, Mircea Geoană, Preşedintele Senatului României, face o gafa de proportii, preluand teoriile staliniste despre un asa zis « popor moldovean ». Prostia debitata de Geoana vine dupa ce Monica Macovei, europarlamentar PDL, a repetat aceeasi prostie in Parlamentul European. Sa-i trimiti un astfel de mesaj unui politician ca Mihai Ghimpu, care s-a recunoscut ca roman este semn ca Geoana ori nu citeste ce trimite, ori mesajele sale se fac la Moscova. Si parca nu ar fi de ajuns, Geoana vorbeste si de « natiunile noastre surori », adica moldovenii si romanii ar fi doua natiuni separate! Se pare ca Mircea Geoana nu are notiuni elementare despre ce inseamna natiune si popor, sau poate aceste notiuni i-au fost trimise in rusa...

"Împreună cu colegii senatori împărtăşesc convingerea că, în mandatul Excelentei Voastre, Republica Moldova va deveni un membru activ al familiei europene democratice, iar cooperarea dintre forurile noastre legislative va constitui fundamentul normalizării relaţiilor dintre naţiunile noastre surori. În acest context, reiterez invitaţia pentru realizarea unei vizite oficiale la Bucureşti, în fruntea unei delegaţii oficiale a Parlamentului Republicii Moldova. Senatul României îşi reafirmă angajamentul pentru sprijinirea procesului complex de democratizare a Republicii Moldova şi ataşamentul pentru împlinirea aspiraţiilor legitime ale poporului moldovean privind integrarea europeană şi prosperitatea", declara Geoana citat de Interlic.

In schimb mesajul Robertei Anastase vorbeste despre "legăturile unice de limbă, cultură, istorie şi identitate dintre România şi Republica Moldova", demostrand nu numai o viziune romaneasca a relatiilor cu cel de-al doilea stat romanesc, dar si un limbaj care iese din limba de lemn folosita de Geoana.

"Îmi face o deosebită plăcere să vă adresez, atât în numele Camerei Deputaţilor, cât şi al meu personal, cele mai calde felicitări pentru alegerea dumneavoastră în funcţia de Preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, se arată în felicitarea Preşedintelui Camerei Deputaţilor din România Roberta Alma Anastase. Consider că acest moment constituie un pas înainte în consolidarea instituţiilor şi practicilor democratice şi în reafirmarea aspiraţiilor şi principiilor europene ale Republicii Moldova. Am convingerea că mandatul dumneavoastră va aduce o contribuţie fermă la afirmarea acestor valori. Doresc de asemenea să îmi exprim certitudinea că legăturile unice de limbă, cultură, istorie şi identitate dintre România şi Republica Moldova au definit constant relaţiile dintre statele şi forurile noastre legislative şi că o vor face şi pe viitor". Roberta Anastase, de asemenea, i-a adresat Preşedintelui Parlamentului invitaţia de a efectua o vizită oficială în România.

Nici macar rusii nu mai vorbesc de « poporul moldovean ».

În mesajul său de felicitare Serghei Mironov, Preşedintele Consiliului Federaţiei al Adunării Federale a Federaţiei Ruse, a accentuat faptul că partea rusă este gata să dezvolte şi în continuare colaborarea cu Parlamentul Republicii Moldova şi să consolideze tradiţiile existente de prietenie şi înţelegere reciprocă dintre cele două popoare.

Alte mesaje de felicitare au venit din Ucraina de la Vladimir Litvin, Preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, care în mesajul său de felicitare şi-a exprimat convingerea că dialogul interparlamentar moldo-ucrainean va servi şi în continuare drept bază trainică pentru consolidarea colaborării bilaterale şi realizarea unor proiecte reciproc avantajoase.

Si un mesaj extrem de bine conceput de la Jozefina Topalli Coba, Preşedintele Parlamentului Republicii Albania :

„Sunt convinsă de faptul că, fiind liderul unui partid pro-occidental şi unul din fondatorii Frontului Popular din Moldova, veţi conduce Parlamentul spre realizarea unor reforme necesare pentru integrarea europeană" se menţionează în mesajul semnat de Jozefina Topalli Coba. « Fiind încurajată de aspiraţia comună a statelor noastre - integrarea europeană, îmi exprim convingerea profundă că în acest domeniu există mai multe posibilităţi de cooperare între Albania şi Moldova". Mesajul conţine şi o invitaţie pentru Preşedintele Legislativului moldovean de a efectua o vizită oficială în Albania.

Preşedintelui Parlamentului de la Chisinau i-au mai adresat mesaje de felicitare Tsetska Tsacheva, Preşedintele Adunării Naţionale a Bulgariei, Mehmet Ali Şahin, Preşedintele Marii Adunări Naţionale a Republicii Turcia, alţi conducători de parlamente şi persoane oficiale.

Sursa: www.rgnpress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
©2009 Jos comunismul! | by TNB