Piedici puse în calea eliberării românului reţinut la Cernăuţi

Autorităţile ucrainene găsesc noi

metode de a întârzia desfăşurarea anchetei în cazul românului Radu Hîrtie, blocat de o lună şi jumătate la Cernăuţi.

În cursul zilei de miercuri, bărbatul şi avocatul său aveau programată o întâlnire cu procurorul general al regiunii Cernăuţi. Aceasta era facilitată de Consulatul României, printr-o intervenţie la guvernatorul regiunii. Ora stabilită iniţial a fost 13.00, însă s-a amânat succesiv, până a doua zi. Ieri-dimineaţă însă, la procuratură, avocatul Nicolae Golunga a descoperit că persoana de la care clientul său urma să primească ajutor nu exista.

O altă barieră în calea rezolvării dosarului
este cea impusă de autorităţile care instrumentează cazul. Prin avocatul său, Radu Hîrtie a solicitat, fără succes, aducerea în instanţă a unei probe decisive: înregistrarea de pe camerele
de supraveghere din vamă. „Pe casetă se vede clar că sunt nevinovat şi că declaraţiile mele nu au fost luate în seamă”, afirmă Radu.

De la procuratura din Cernăuţi, până la poliţia locală sau vameşii de la punctul de trecere, nimeni nu pare să ştie de existenţa acestui caz.

Hîrtie a fost reţinut pe 29 mai, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret. A fost acuzat de trafic
de arme, după ce în maşina sa a fost găsit un baston telescopic. După şase zile de arest, a fost eliberat pe cauţiune, dar cu interdicţia de a părăsi localitatea pe termen nelimitat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
©2009 Jos comunismul! | by TNB