Un copil de 7 luni a fost oprit la vama fiindca nu avea viza pentru R. Moldova

Un fapt concret, care atesta nerozia regimului Voronin. Victoria Tighineanu, cetateanca a R. Moldova, stabilita in Franta de mai multi ani, nu a avut voie sa intre in Basarabia cu ambii copii
, Andreea si Dan Stoica-Tighineanu. Vamesii au oprit-o pe aeroportul din Chisinau fiindca Dan, de numai 7 luni, nu figura in pasaportul moldovenesc al mamei. Spre deosebire de Andreea, baietelul are doar pasaport romanesc si un titlu de calatorie european. Ziaristii de la “Jurnal de Chisinau” au reusit sa discute cu femeia numai prin geamul care separa cele doua state romanesti. Femeia a ramas blocata timp de 15 ore pe aeroportul din Chisinau, fara apa si fara mancare, pentru ca micutul avea pasaport romanesc, dar nu avea si viza moldoveneasca. Ea nu si-a imaginat ca un copil de numai sapte luni are nevoie de viza pe pasaport. Dupa o asteptare chinuitoare, a plecat in Romania, unde locuiesc parintii sotului ei, si el cetatean roman. Ajunsa in Romania, trebuie sa obtina o invitatie pentru copilul de 7 luni, dar procedurile dureaza peste 30 de zile.
(...) Pe de alta parte, Eleonora Lisnic avertizeaza ca alegerile anticipate din R. Moldova vor avea loc pe 29 iulie, Ziua Imnului National al Romaniei,. “Desteapta-te, romane!”. Faptul ca, pentru prima data, alegerile au fost stabilite intr-o zi lucratoare, ne face sa credem ca ar fi vorba tot de o diversiune. Dar, ca orice diversiune, si aceasta ar putea avea doua taisuri, la fel ca arborarea drapelului Romaniei pe cladirile simbolice de la Chisinau. “Priviti, marete umbre, Mihai, Stefan, Corvine,/ Romana natiune, ai vostri stranepoti,/ Cu bratele armate, cu focul vostru-n vine,/ “Viata-n libertate ori moarte!”, striga toti.” Se pare ca Andrei Muresan redevine actual, dar peste Prut.

Sursa: Gardianul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
©2009 Jos comunismul! | by TNB