Voronin si Medvedev pregatesc represiunea din Basarabia

Presa de la Chisinau dezvaluie ca pe data de 22 iulie un avion din Rusia a aterizat pe aerodromul din Marculesti, a descarcat munitie, arme, scuturi, bastoane de cauciuc si substante chimice pentru dotarea militienilor lui Voronin. Alegerile din 29 iulie vor fi decisive pentru destinul basarabenilor. Clanul mafiot de dincolo de Prut se agata de putere cu aceeasi agresivitate primitiva, care i-a determinat pe tinerii basarabeni sa iasa in strada. Trebuie spus raspicat: la revoltele din 7 aprilie au participat si tineri rusi si ucraineni, nu numai romani (moldoveni). Pe toti ii uneste aceeasi primejdie: izolarea totala a Republicii Molotov si interdictia de a iesi din tara pentru a castiga un ban pentru intretinerea familiei sau pentru pregatire profesionala de nivel european. Daca ramane clanul Voronin la putere, cu acolitii lor Marian Lupu si Dumitru Diacov, vom avea la frontiera o adevarata Coree de Nord.

Mortii vor vota din nou la Chisinau

Institutul pentru Drepturile Omului din R. Moldova a avertizat, printr-un raport, ca 30 de localitati din 33 studiate vor folosi aceleasi liste electorale cu morti, cu persoane neidentificabile (fictive), cu adrese eronate. Se mentin parctic aceleasi conditii de fraudare. Iata ca se repeta conditiile care au provocat mania tinerilor din 7 aprilie. Raportul a fost realizat in cadrul Proiectului de Monitorizare, finantat de Consiliul Europei si PNUD.

Oile Domnului trebuie sa-i aleaga pe comunisti

Preasfintia Sa Marchel (adica Marsel), episcop de Balti si de Falesti, le-a cerut credinciosilor “sa voteze pentru continuitatea frumoaselor traditii incepute deja, pentru stabilitatea si pentru pastrarea statalitatii R. Moldova”. Clanul Voronin, care a furat si ouale de sub closca, este considerat “statalist”, adica lupta pentru faurirea unei Elvetii intre Nistru si Prut. Opozitia este acuzata ca submineaza statalitatea Republicii Molotov daca vorbeste raspicat despre aderarea la Uniunea Europeana, la NATO si despre unirea cu Romania. In ce priveste “frumoasele traditii incepute deja”, probabil ca Preasfintitul Marchel se refera la uciderea tinerilor din piata centrala de la Chisinau si la violarea fetelor de catre militienii “statalisti”, de fata cu prietenii lor. Iata o mostra vie. Andrei Ivantoc, un veteran al luptei pentru eliberare nationala, povesteste despre momentele groaznice prin care a trecut pe 7 aprilie: “Ne-au inconjurat, pe sotia mea Eudochia au lovit-o cu scutul si au aruncat-o intr-un pom. Apoi au inceput a ma bate pe mine si racneau cuvinte murdare in ruseste – nu e exclus sa fi fost si forte speciale rusesti. M-au batut de-a binelea, ca mi-au rupt o mana, mi-au crapat pielea de pe cap in trei locuri. Dar, multumesc Domnului ca am ramas in viata si de data asta, ca tot eram in sange, nu vedeam nimic. Auzeam numai cum striga lumea, care m-a ajutat sa ies din mainile lor. Dupa ce am facut comotie cerebrala, am stat in spital. Dupa aceea, am venit acasa, dar nu ma puteam ridica, aveam ameteli si cadeam jos. Am fost din nou la medic, am primit medicamente si parca acum mi-am revenit oleaca.” Preasfintitul Marchel nu poate uita momentul din 11 martie 2007, cand a fost hirotonit episcop de Balti si de Falesti la Catedrala Patriarhala “Hristos Mantuitorul” din Moscova. Chiar daca el este acelasi Marchel Mihaescu din satul Parlita, raionul Falesti, nu poate musca mana care umileste istoria propriului popor. Pana si Vasile Tarlev, nu demult premierul lui Voronin, recunoaste ca diversiunea din 7 aprilie apartine comunistilor, ca Marian Lupsu a ramas un pion de-al lui Mark Tkaciuk.

“Acuzatiile la adresa Romaniei sunt actiuni criminale”

Vlad Filat (FOTO), presedintele Partidului Liberal Democrat, avertizeaza ca acuzele cu privire la implicarea Romaniei in revoltele din 7 aprilie reprezinta “actiuni criminale”. Pana si procurorul general Gurbulea, o unealta jalnica a lui Voronin, a recunoscut public zilele trecute ca Romania nu s-a implicat in acele tulburari tragice. “Atat timp cat comunistii raman la guvernare, nu avem perspective. Ei stiau ca va fi o revolta sociala si au canalizat-o pentru a-si satisface anumite interese. Au implicat provocatori mascati, platiti, care aveau sarcini foarte clare de a distruge edificiile statului, de a arbora drapele, obligatoriu si romanesc, desigur, pentru ca ulterior sa distraga atentia publica de la adevaratele probleme politice, economice, sociale”, a afirmat Filat. Pentru politicienii de la Chisinau si de la Bucuresti, care nu pricep ce se intampla cu basarabenii, oferim spre meditatie cateva cuvinte rostite de acelasi Andrei Ivantoc, un roman care a stat 15 ani dupa gratii in Transnistria: “Cel mai mult ma intreb – Doamne, ce ar fi trebuit sa fac si n-am facut? Apoi – Ce n-ar fi trebuit sa fac si am facut? Pe urma ma intreb de ce am ajuns noi mai rau ca in 1990. De ce la noi trecutul a revenit? Toti vorbesc la noi ruseste. Economia e in mana rusilor. Ma intreb de ce e asa si nu ne apropiem si noi de Tara. Demult, inca din ’90, puteau sa nu mai fie hotarele astea pe Prut. Cine a pus piedicile? Stim ca Rusia, asta e clar. Dar, dintre ai nostri, cine a fost interesat sa faca asa ceva? Nu vedeti ca miscarea de renastere nationala, care a fost foarte puternica, a fost distrusa complet? Sper ca istoria o sa deschida pagina si o sa vedem. Dar ma intreb de ce trebuia ca atatia oameni sa-si piarda viata, ca atatia sa fie chinuiti…” Ca simplu privitor cu unele informatii, pot spune ca Rusia nu ar mai fi capabila sa riposteze daca romanii s-ar uni, iar Uniunea Europeana ar accepta faptul implinit. De cealalta partea a Atlanticului, Washingtonul ar rasufla usurat: s-a mai rezolvat o problema in estul Europei. Cei mai agresivi contra acestui proiect de reintregire nationala raman maestrii din umbra ai lui Mark Tkaciuk… Daca fraudele vor fi acceptate de populatie pana la urma, lucrurile vor reintra in acelasi “normal”: majoritatea basarabenilor sunt someri si fac foamea, dar Oleg Voronin si-a luat Maybach de 500.000 de euro, iar fiica lui este in topul miliardarilor tineri din spatiul fostei Uniuni Sovietice. Dupa ce a facut dovada calitatilor profesionale in compania celor doua prostituate, starletul porno Veaceslav Iordan va fi avansat, iar Andrei Stratan va putea repeta ca ministru de externe: “Pe agenda Guvernului nu figureaza nici o chestiune ce tine de eliminarea vizelor pentru cetatenii Romaniei, care vor sa vina in R. Moldova”. Punct si de la capat. Dar vor accepta totusi tinerii Basarabiei aceasta reluare in cheia lui Stalin?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
©2009 Jos comunismul! | by TNB