Un roman din Basarabia a trecut inot Prutul pentru a-si gasi un loc de munca in Romania

Poliţiştii de frontieră vasluieni au depistat un cetăţean moldovean de 22 de ani, care a trecut înot râul Prut, cu scopul de a-şi găsi un loc de muncă în România, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Vaslui, subcomisar Manuel Nacu, tânărul a fost depistat pe raza localităţii vasluiene Vetrişoaia, cu hainele ude şi fără documente de identitate asupra sa.

„Din investigaţiile specifice efectuate, de către poliţiştii de frontieră vasluieni s-a stabilit că tânărul a intrat fraudulos în România, după ce a traversat înot râul Prut de pe malul moldovenesc. Acesta a declarat că intenţiona să-şi găsească un loc de muncă în România, pentru a restitui o sumă de bani pe care a împrumutat-o de la un prieten. În cauză s-a întocmit tdosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de intrare în România prin trecerea ilegală a frontierei de stat, urmând a fi prezentat procurorilor cu propuneri legale”, a declarat joi, purtătorului de cuvânt al IJPF Vaslui, subcomisar Manuel Nacu.

De la începutul anului, 14 persoane au trecut frontiera fraudulos, prin zona de competenţă a IJPF.Vaslui, traversând râul Prut înot sau pe poduri de gheaţă. Dintre aceştia, 11 sunt cetăţeni moldoveni, unul este ucrainean, iar doi sunt cetăţeni pakistanezi, aceştia din urmă solicitând azil.

Sursa: www.ziare.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
©2009 Jos comunismul! | by TNB