Partidul Comunistilor din Moldova pregateste o frauda cu sute de mii de buletine false, aduse din Israel

Partidul Comuniştilor (PCRM) va încerca fraudarea alegerilor cu ajutorul a sute de mii de buletine de vot false, tipărite în Israel. O acuzaţie similară a fost făcută anterior şi de către Partidul Naţional Liberal (PNL).


Serafim Urecheanu a spus joi, 23 iulie, într-o conferinţă de presă că a aflat înformaţia de la un angajat al Întreprinderii de Stat „Registru”. De asemenea, Urecheanu susţine că ÎS „Registru” a fabricat 10 mii de fişe pentru buletinele de identitate, în baza cărora se va vota în ziua de 29 iulie.

Totodată, acesta spune că „utilizarea factorului administrativ de către comunişti depăşeşte deja orice limite”. El a adus exemplul unei foi volante, editată de Întreprinderea de Stat „Poşta Moldovei”, care, îndeamnă alegătorii din toată ţara să „aleagă operatorul poştal al Moldovei numărul 1̶ 1;. Numărul este scris cu roşu, culoarea PCRM. Formaţiunea este înscrisă cu numărul 1 în buletinul de vot.

Serafim Urecheanu mai spune că PCRM a editat pliante promoţionale cu sigla AMN, în care alegătorii sunt îndemnaţi să voteze pentru AMN contra unei sume de 200 de lei, pentru a face imagine proastă partidului.

Solicitat de Info-Prim Neo, reprezentantul PCRM la Comisia Electorală Centrală, Serghei Sârbu a respins toate acuzaţiile AMN. Sârbu a spus că buletinele de vot se tipăresc doar la două tipografii de stat din Moldova, se transportă la birouri electorale şi apoi la secţiile de votare, sub stricta supraveghere a multor persoane, inclusiv observatori şi reprezentanţi ai partidelor de opoziţie, iar fişele buletinelor de identitate au numere de identificare şi poate fi verificată unicitatea acestora.

Despre pliantul Poşta Moldovei, reprezentantul PCRM a spus că nu are nicio legătură cu comuniştii, întrucât nu conţine nici măcar un cuvânt desp re alegeri sau PCRM. În plus, în buletinul de vot în dreptul partidelor nu există număr de ordine, a precizat acesta. El a respins şi acuzaţiile despre pliantul în care AMN ar promite alegătorilor 200 de lei pentru fiecare vot. „Să se adreseze la Procuratură pentru a depista cine a făcut acest pliant. Nu este în interesul nostru să facem aşa ceva şi nici nu au prezentat nicio probă că noi am făcut acest lucru”, a mai spus Serghei Sârbu.

În altă ordine de idei, în cadrul conferinţei AMN vicepreşedintele Partidului European Liberal-Democrat Reformator, Jeanette Baljeu şi-a anunţat sărijinul pentru AMN în această campanie. „AMN este formaţiunea care are soluţia corectă pentru dezvoltarea Republicii Moldova şi pentru îndreptarea ei pe calea integrării europene. Integrarea în UE presupune angajarea în respectarea drepturilor omului, iar această condiţie nu a fost îndeplinită de actualul guvern, reprezentat de PCRM”, a spus politicianul european. (IPN)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
©2009 Jos comunismul! | by TNB