7 cetăţeni străini au fost ridicaţi de persoane în civil de la Hotelul «Turist»

În seara zilei da astăzi, 28 iulie, la Hotelul

Turist au fost ridicaţi 7 cetăţeni străini şi duşi la sectorul de Poliţie Râşcani. Este vorba de 4 tineri din Danemarca şi 3 tinere din Belorusia. Tinerii au fost duşi la poliţie de către persoane în civil, care s-au legitimat în mod diferit.

Cei şapte tineri sunt membri ai unei organizaţii neguvernamentale din Danemarca şi au solicitat să fie accreditaţi în calitate
de observatori însă din alegerile din aprilie. Autorităţile din Moldova le-au refuzat, de aceea cei 7 au venit de această dată
în calitate de turişti, pentru a vedea Moldova în stare electorală.

Pe la ora 8 seara la Hotelul Turist, unde erau cazaţi, au venit câteva persoane în civil şi s-au recomandat ca repreyentanţi ai Serviciului de Migraţie. Toţi şapte, deşi aveau acte în regulă, patru dintre ei — paşapoarte ale UE, au fost transportaţi la Sectorul de Poliţie Râşcani din Chişinău. Acolo deja, unii dintre cei care i-au ridicat de la hotel, au spus că sunt de la poliţia criminală.

Acolo tinerii au fost separaţi, danezii într-un birou
şi fetele din Belarus în alt birou. Peste câteva ore, cetăţenii din Danemarca au fost eliberaţi, nu înainte de a fi instruiţi să fie precauţi atunci când vor avea loc proteste. Ei au fost preveniţi să nu comunice cu protestatarii, fără să le spună exact pe ce data anume se preconizează protestele şi unde anume.

La această oră nu se ştie nimic despre cele trei tinere din Belorusia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
©2009 Jos comunismul! | by TNB