Trupe speciale ale Moscovei asigura fuga lui Voronin si a clicii sale prin Transnistria

Serviciul de Informatii Externe (SVR) al Rusiei a transmis in data de 23 iulie regimului separatist pro rus de la Tiraspol, insarcinarea de a organiza trecerea «in deplina siguranta» pe teritoriul transnistrean a lui Vladimir Voronin si a 18 demnitari ai regimului de la Chisinau, in cazul in care regimul comunist nu se va putea mentine la putere dupa 29 iulie, iar fuga pe cale aeriana ar fi compromisa, transmite Romanian Global News, citand surse de la Tiraspol.


In acest sens militiile transnistrene impreuna cu agenti operativi rusi trebuie sa fie gata de a interveni inclusiv in afara teritoriului transnistrean pentru a-i crea un culoar de trecere sigur dictatorului comunist si familiei acestuia, precum si celorlalti demnitari de la Chisinau.

In dispozitia SVR-ului se arata ca Armata Nationala a Moldovei ar putea sa devina ostila grupului de demnitari, iar in acest caz regimul de la Tiraspol trebuie sa asigure forte suficiente pentru a descuraja o astfel de tentativa.

Surse ale Romanian Global News de la Tiraspol au declarat de asemenea ca in in ultimele zile au sosit la Tiraspol mai multe detasamente ale fortelor speciale GRU (Serviciile de Informatii ale Armatei Ruse), care au executat deja misiuni de recunoastere inclusiv in Chisinau si in majoritatea oraselor din R. Moldova. Acestea ar urma sa indeplineasca misiuni de diversiune impotriva unitatilor Armatei Nationale a Moldovei precum si impotriva unitatilor Ministerului de Interne care ar deveni ostile puterii comuniste de la Chisinau.

Pe de alta parte surse locale din capitala asa-numitei Republici Molodovenesti Nistrene au declarat in exclusivitate pentru ZIUA, ca in ziua de 29 iulie a.c., cand in Republica Moldova se vor desfasura alegeri parlamentare anticipate, regimul de crima organizata de la Tiraspol va desfasura manevre militare pe zonele de jonctiune cu teritoriul controlat de Chisinau.

Manevrele, cu un evident scop de intimidare a populatiei romanofone din zona care este asteptata la vot, vor incepe pe 28 iulie si vor implica inclusiv contingente de rezervisti.

"De o saptamana, cei aflati in rezerva sunt chemati la cartiruiri (unitati militare-n.n.)", au declarat surse locale pentru ZIUA. Conform acelorasi surse, cele mai mari concentrari de trupe vor fi la Corjova, Cocieri si Cosnita, cunoscute ca "nuclee dure" ale separatismului, inca din perioada razboiului din 1992, dintre Chisinau si Tiraspol.

Alte zone de pe linia de jonctiune cu teritoriul controlat de Chisinau (precum Bender- Tighina, unde gardistii transnitreni sunt sprijiniti direct de grupuri de civili rusofoni) se afla, deja, sub supraveghere militara. Neoficial, regimul de crima organizata de la Tiraspol, al lui Igor Smirnov, este pregatit sa justifice aceste manevre militare prin "nevoia de antrenament" a gardistilor.

Practic sursele ZIUA vin sa confirme pregatirea culoarului de fuga pentru Vladimir Voronin, organizat la ordinul Moscovei de catre regimul marioneta de la Tiraspol.

Surse ale serviciilor de informatii ale NATO au declarat pentru Romanian Global News, ca o destabilizare a situatiei la frontiera Aliantei este ingrijoratoare si din acest motiv, pentru a se evita derapajele nedemocratice care ar putea pune in pericol vietile oamenilor, inclusiv a unor cetateni ai tarilor membre NATO, miscarile trupelor speciale ruse sunt monitorizate atent ca si miscarile de trupe si tehnica a militiilor transnistrene.

Un alt avion rusesc la Marculesti

Azi, 28 iulie, la orele 10:00, a aterizat un nou avion din Federaţia Rusă pe aeroportul internaţional Mărculeşti. Informaţia a fost oferită redacţiei UNIMEDIA de către surse din anturajul puterii de la Chisinau sub protecţia anonimatului.

Amintim că, anterior, Ziarul de gardă a scris că la 22 iulie 2009 un alt avion din Federaţia Rusă ar fi aterizat pe aeroportul din Mărculeşti, unde ar fi lăsat nişte „jucării poliţieneşti": bastoane, scuturi şi alte echipamente.


Autor: RGN press
Sursa: www.rgnpress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
©2009 Jos comunismul! | by TNB