Romania, atacata de la Chisinau pe patru fronturi

-- 13 iulie, ziua in care coalitia kaghebisto-comunista, coordonata de la Moscova, a pornit o noua ofensiva anti-romaneasca.

Consulul roman la Chisinau si-a dat demisia luni, in urma unui scandal sexual. Dupa un model KGB folosit si in cazul diplomatului britanic James Hudson, care a fost filmat in timp ce facea sex cu prostituate. A urmat, la scurt timp, o noua acuzatie la adresa Romaniei: originalul declaratiei de independenta a Republicii Moldova s-ar afla la Bucuresti. Declaratia ii apartine renumitului lider comunist Mark Tkaciuc, care vrea, astfel, sa demonstreze implicarea Bucurestilor in violentele din 7 aprilie. A venit apoi o noua demonstratie de forta a autoritatilor comuniste de la Chisinau, care au interzis accesul in R.Moldova a corespondentului Agerpres, Gabriel Apetrii. Motivul este unul aberant (dar folosit din plin in luna aprilie impotriva jurnalistilor romani): jurnalistul nu detine un certificat care sa ateste ca nu este bolnav de SIDA sau infectat cu HIV.

Bineinteles, lucrurile nu s-au oprit aici. O agentie de presa aservita puterii de la Chisinau a prezentat "dovezi" potrivit carora primarii de peste Prut au primit scrisori din Romania care indeamna la lichidarea statului moldovenesc. Numai ca, in relatia cu autoritatile comuniste de la Chisinau, dirijate de la Moscova, nimic nu poate fi privit ca simpla coincidenta: 7 iulie Presedintele Traian Basescu a declarat, intr-o intalnire cu jurnalistii straini, ca spera ca Opozitia pro-romana din Republica Moldova sa obtina "rezultate mai bune" la alegerile ce vor avea loc la 29 iulie. 9 iulie Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, a declarat, in timpul unei conferinte de presa, ca solicita Chisinaului sa renunte la regimul de vize impus cetatenilor romani si sa respecte normele si standardele pentru organizarea unui proces electoral corect. 13 iulie MAE a anuntat ca o delegatie a reprezentantilor societatatii civile din Republica Moldova (jurnalisti, reprezentanti ai presei independente din Republica Moldova, clerici, scriitori, profesori, presedinti de asociatii culturale, fosti detinuti politici si veterani de razboi) efectueaza, in perioada 13 - 14 iulie 2009, o vizita in Romania, la invitatia secretarului de stat pentru relatiile cu romanii de pretutindeni, Eugen Tomac.

"Scrisorile unioniste din Romania"


Agentia de presa Omega (omg.md), al carei patron este Aleksandr Petkov, fost consilier pentru politica externa al presedintelui Vladimir Voronin si fost purtator de cuvant Partidului Comunist, a difuzat luni o stire in care sustine ca sute de primarii din Moldova au primit, de la inceputul acestei luni, scrisori din Romania, care indeamna la lichidarea statului moldovenesc si la unire cu Romania, transmite Agerpres. Potrivit agentiei mentionate, scrisoarea ar fi semnata de "Sindicatul Liber European al cetatenilor din Romania si Moldova" si ar indemna la unire "pentru ca teritoriile Moldovei istorice sa se reuneasca iarasi intr-o Romanie moderna care este deja a saptelea stat ca marime si importanta in Europa civilizata si prospera". Omega sustine ca mai multi primari din raionul Cantemir au confirmat ca au primit astfel de scrisori si citeaza in continuare declaratiile unora din ei. "Eu si consatenii mei, la care am avut ocazia sa le citesc, considera ca este o scrisoare de interes politic, o scrisoare care provoaca lumea la rau, cheama lumea la varsari de sange, la revolte. Consider ca o astfel de organizatie nu ar trebui sa se implice in interesele noastre interne", a declarat primarul comunei Baimaclia, Dumitru Guci. "Este ceva inadmisibil, este ceva mincinos, rusine celor care au facut acest ravas", a afirmat si Mihail Gribincea, primarul comunei Antonesti. Primarul de Porumbeni, Tudor Muntean, alaturi de colegii sai a declarat ca, dupa stampilele aplicate pe plic, scrisorile au venit din Romania. Omega mai scrie ca, potrivit surselor din cadrul Asociatiei Primarilor din Republica Moldova, majoritatea primariilor din Moldova au primit scrisori de acest gen. Agentia sugereaza ca Serviciul de Informatii si Securitate, precum si Ministerul moldovean de Externe ar trebui sa ia atitudine fata de acest caz.
M. BATCA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
©2009 Jos comunismul! | by TNB