Regimul lui Vladimir Voronin i-a obligat pe nebuni sa voteze cu Partidul Comunistilor

Un film prezentat de UNIMEDIA arata ca bolnavii din spitalele de psihiatrie au fost obligati sa voteze cu Partidul Comunistilor, altfel nu primesc hrana. Premisele fraudarii alegerilor sunt evidente: partidele de opozitie nu au avut acces la posturile de televiziune si radio de stat, comunistii au distrus panourile electorale si masinile Opozitiei, de comun acord si cu participarea politistilor si au folosit fonduri de stat pentru propria campanie.

Prin urmare, exista toate premisele ca regimul Voronin sa fraudeze din nou alegerile din Basarabia, chiar daca acolo se afla numerosi observatori europeni. In consecinta, tinerii exasperati vor iesi din nou in strada, daca nu se va crea iluzia ca se redistribuie puterea cu partidul lui Marian Lupu. Adica tot intre comunisti.

Suveica si urna cu fund dublu
Pe 21 iunie, Voronin a fost in Israel, unde a pus la punct strategia fraudarii alegerilor, anunta Asociatia Pro Europa. In Israel, s-ar fi tipait deja peste 100.000 de buletine de vot. “Alegatorului i se va propune unul din buletinele false, confectionate in Israel, stampilat pentru PCRM sau PDM. Cetateanul urmeaza sa puna in urna de vot buletionul fals, iar cel primit de la biroul electoral trebuie sa-l transmita dupa iesirea de la biroul electoral, contra sumei de 200 de lei (aproximativ 18 dolari). Introducerea buletinelor de vot false este planificata sa fie realizata inclusiv cu ajutorul tehnologiilor de folosire a urnelor electorale cu fund dublu si de aceea s-a renuntat la urnele transparente din plastic”, explica Asociatia Pro Europa.

Romania „tine pumnii Opozitiei“
Alegerile de dincolo de Prut au o miza decisiva: daca vor invinge comunistii, Basarabia va fi transformata intr-un adevarat lagar (deja exista semne clare); daca vor castiga cele trei partide de opozitie – Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat si Alianta Moldova Noastra - exista inca sanse ca R. Moldova sa adere la Uniunea Europeana si chiar la NATO dupa un anumit timp. AFP crede ca Romania “tine pumnii partidelor de Opozitie”. Romania nu mai poate pleda cauza aderarii la Bruxelles cu aceeasi dromaderi la putere, in jurul lui Voronin, chiar daca, prin absurd, Marian Lupu ar ajunge presedinte.
“In spatiul european, comunismul, ca regim politic si practica de guvernare, s-a pastrat doar in R. Moldova. La scrutinul parlamentar din 29 iulie 2009, avem sansa sa alegem intre trecut si viitor, intre saracie si bunastare, intre dictatura si libertate, avem sansa sa inlaturam de la putere pe cale democratica partidul comunistilor si sa facem schimbarea de esenta a R. Moldova”, se spune in apelul Opozitiei unite. “Actiunea noastra comuna este un mesaj clar catre societate ca doar impreuna vom reusi. Urmeaza un ultim efort – votul din 29 iulie, ca actuala conducere criminala a lui Voronin sa fie trimisa in istorie”, a spus Vlad Filat, liderul PLDM. “Aceste trei partide isi asuma raspunderea sa scoata R. Moldova din impas, sa integreze R. Moldova in UE si noi suntem convinsi ca schimbarea se va produce”, a precizat Mihai Ghimpu, presedintele Partidului Liberal.

Mata lui Deng moare de foame
♦ Partidul Comunistilor este creditat de sondaje cu 30% din intentiile de vot, comparativ cu 49,48%, cat a obtinut la alegerile din 5 aprilie. Ca presedinte al partidului, Voronin s-a manifestat duplicitar: in 2001, s-a apropiat de Bucuresti, apoi de Moscova, a declarat ca adera la uniunea Rusia-Belarus si ca va impune rusa ca limba de stat. A respins “Planul Kozak” de federalizare si a inceput sa vorbeasca despre aderarea la UE. Din nou s-a intors spre Rusia si Medvedev l-a crezut – dovada ca l-a sustinut si-l sustine la alegeri. A provocat deteriorarea grava a relatiilor cu Bucurestiul prin atitudinea lui gratuit romanofoba si prin impunerea vizelor pentru cetatenii romani, sperand ca astfel va convinge Kremlinul de loialitatea lui. Voronin pretinde sa ramana pe mai departe in fruntea bucatelor, “asemenea lui Deng Xiaoping”, care a exercitat o influenta puternica in China si dupa ce s-a retras din functiile oficiale. Cu diferenta ca Deng a spus: “Nu conteaza ce culoare are pisica, important este sa prinda soareci”, iar mata lui Voronin moare de foame dupa ce stapanul o tine priponita cu zgarda. In rezervatia Padurea Domneasca din Basarabia, a venit pe lume un pui de zimbru. Televiziunea NITI, care apartine lui Birstein si lui Oleg, a prezentat un reportaj de-acolo. “Il cheama Dragos“, spune Vladimir Voronin in limba rusa. Chiar daca pe comunisti ii calca pe nervi numele “descalecatorului” din Maramuresul istoric…

♦ Partidul Liberal este cotat cu 13% din voturi, daca este sa dam crezare sondajelor platite de regimul Voronin. Este condus de Mihai Ghimpu, un vechi parlamentar, care provine dintr-o familie de luptatori pentru eliberare nationala. Gheorghe si Simion Ghimpu au fost dusi in Siberia pentru convingerile lor. Partidul Liberal a castigat alegerile locale din Chisinau in 2007, iar Dorin Chirtoaca, nepotul lui Mihai Ghimpu, a ajuns primar al Capitalei. A militat pentru “relatii fratesti” cu Romania si a cerut alegatorilor sa voteze contra comunistilor, pentru a permite retragerea R. Moldova din sfera de influenta rusa si aderarea la NATO si UE. Dorin Chirtoaca a abordat cu destul curaj inclusiv tema unirii cu Romania, fara s-o faca totusi explicit si consecvent. Primarul Chisinaului este foarte vizibil si este tot mai simpatizat fiindca este inteligent si e perceput ca un luptator anticomunist deschis.

♦ Partidul Democrat Liberal ar obtine 7% din voturi, dupa aceleasi sondaje putin credibile. In aprilie a obtinut 12% din sufragii. Cum s-ar explica scaderea la jumatate? Vlad Filat, presedintele PLDM, a fost ministru in doua guverne. S-a retras din Partidul Democrat dupa unele dezacorduri cu Dumitru Diacov. Vlad Filat opteaza pentru un stat democratic, care sa adere la UE. Nu si la NATO. A ezitat de multe ori sa vorbeasca deschis despre optiunea reunificarii cu Romania.

♦ Partidul Democrat condus de Dumitru Diacov a obtinut doar 4% din voturi pe 5 aprilie. Conforma strategiei lui Mark Tkaciuk, considerat eminenta cenusie a lui Voronin, Marian Lupu a defectat de la comunisti si s-a dus la Partidul Democrat, unde Diacov i-a cedat presdintia. Dupa aceleasi sondaje ciudate, Partidul Democrat ar lua acum 10% din sufragii.

♦ Alianta Moldova Noastra a obtinut 10% din voturi pe 5 aprilie, desi aceleasi institute de sociologie glasuiau ca nu va intra in Parlament. Serafim Urechean se opune vehement comunistilor, desi a plecat tot dintre ei. Este tot un “statalist” ca Voronin, nu pomeneste de unirea cu Romania, iar sociologii de la Chisinau iar trag clopotele ca ramane de caruta. Urma alege!

Hillary Clinton: „Rusia nu va mai avea o sfera de influenta in estul Europei“
Hillary Clinton nu crede ca Rusia este pe butuci, cum a afirmat Joe Biden. “Statele Unite considera in continuare Rusia o mare putere. Fiecare tara se confrunta cu provocari. Noi avem provocarile noastre, Rusia are provocarile ei. Vrem sa fie clar ca, atat timp cat reluam relatiile de la zero, acest lucru nu inseamna ca Rusia va avea o sfera de influenta in secolul XXI in estul Europei. Este o atitudine pe care o respingem. Am fost foarte clari ca orice natiune din estul Europei, care a facut parte din uniunea Sovietica, isi poate alege orice alianta careia sa i se alature”, a explicat sefa Departamentului de Stat american.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
©2009 Jos comunismul! | by TNB