Curentul: Traian Băsescu despre Basarabia: „sângele apă nu se face“

Complicii europeni ai lui Vladimir Voronin o dau la întors


Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a dezbătut ieri în procedură de urgenţă un raport despre funcţionarea instituţiilor democratice din R. Moldova după ce comisarul pentru drepturile omului şi-a încheiat vizita de documentare la Chişinău. Proiectul de rezoluţie elaborat raportori confirmă faptul că procesul electoral din R. Moldova a fost marcat de „multe vicii semnificative“. Documentul mai notează însă că alegerile au fost considerate în general corecte de observatori. Frazeologia „alegerilor corecte“ a acoperit în fapt frauda electorală de la Chişinău care s-a putut desfăşura tocmai datorită îngăduinţei (complicităţii) cu care reprezentanţii UE, OSCE, Consiliului Europei, responsabili cu supravegherea alegerilor, au închis ochii în faţa abuzurilor regimului comunist.
Raportul realizat de OSCE, UE şi Consiliul Europei a girat astfel nemijlocit alegerile fraudate de Voronin, iar principalii responsabili ai acestei manipulări fără precedent au fost câţiva „comisari“ simpatizanţi (a se citi agenţi) ai Moscovei.
În ultima săptămână au avut loc în mediile de decizie europene numeroase discuţii şi dezbateri care au scos în evidenţă poziţii ale Bruxelles-ului concordante cu viziunea rusească asupra Basarabiei.
Opoziţia anunţă anticipate în august
Opoziţia nu va participa la alegerea preşedintelui propus de comunişti, astfel că se preconizează deja alegeri anticipate la sfârşitul lunii august. Ca urmare a acestui anunţ răspicat, diverşi agenţi europeni ai Rusiei s-au activat încercând să „medieze“ un controversat acord între Opoziţie şi comunişti, călcând pe trupurile tinerilor omorâţi şi torturaţi de regimul comunist. Scopul este facilitarea accederii comuniştilor la putere, fără a mai avea loc alegeri anticipate sub control internaţional. Printre principalii vectori ai acestei combinaţii se numără chiar Marianne Mikko, prezentatoarea raportului european, care „a stabilit“ că „alegerile au fost corecte“. Prezentă zilele trecute la Chişinău, unde s-a întâlnit în taină cu reprezentanţi ai comuniştilor şi - la vedere - cu o „societate civilă“ estoniană, Marianne Mikko, fostă jurnalistă la un ziar comunist pe vremea URSS, este cunoscută pentru subiectivismul său antiromânesc, fiind cea care l-a atacat dur pe Traian Băsescu pentru intenţia sa de a facilita acordarea cetăţeniei române pentru basarabeni, un drept natural al acestora, prin naştere, şi un atribut suveran al statului romån.
Traian Băsescu nu s-a sinchisit de comentariile şi criticile „europenilor“ filoruşi reafirmând, ieri, la Zagreb: „Sângele apă nu se face“. Şeful statului a subliniat intenţia susţinerii fraţilor basarabeni: „Vom susţine continuarea proceselor de negociere cu Republica Moldova, indiferent cine va fi premier sau preşedinte după aceste alegeri, pentru că suntem două state independente, dar sângele apă nu se face“.

George Roncea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
©2009 Jos comunismul! | by TNB