Gardianul: Violul, strategia lui Voronin: militienii au batjocorit zeci de fete in beciuri

Au aparut probe indubitabile, publicate de UNIMEDIA si “Jurnal de Chisinau”: daca baietii, care au protestat pasnic impotriva fraudarii alegerilor, s-au ales cu coastele rupte sau chiar cu moartea, numeroase fete au fost violate de militieni. Asa cum au procedat si “majurii” lui Ion Iliescu in 1989-1990. Amnesty International a cerut ca politistii lui Voronin sa nu fie amnsitiati pentru comportamentul lor criminal, asa cum sugera Marian Lupu, un tovaras de nadejde, fost presedinte al Parlamentului.
Avocatul Stefan Matei este primul care da in vileag practicile primitive din beciurile militiei lui Voronin. Unele au fost siluite chiar in comisariatele de politie. Este o forma de intimidare politica a femeilor in regimurile brutal totalitare. “Daca pana acum au circulat doar niste zvonuri, avocatul Stefan Matei vine sa le confirme. Avocatul Stefan Matei apara interesele unei tinere, care a fost violata la comisariatul de politie al sectorului Buiucani”, arata UNIMEDIA. Evident, fata a refuzat sa depuna marturie in faa presei, iar numele ei nu a fost dat publicitatii. “Doi politisti m-au tinut, iar al treilea a abuzat de ea”, relateaza avocatul Stefan Matei. Dramele de la Chisinau amintesc de brutele militiei lui Ion Iliescu, indivizi care au nenorocit destine si care nu au platit nici pana astazi pentru faptele lor. Traume au fost, unele femei au sfarsit tragic, unele chiar s-au sinucis, uneori s-au nascut si copii, ziaristii au scris cu indignare, s-au facut filme, iar Tataie este si astazi un senior fericit. De unde concluzia ca nu doar originea etnica unitara, dar si unitatea de regim politic poate genera reactii primitive similare. Majoritatea militienilor lui Voronin sunt tineri veniti din Chitinau sau din satele basarabene. Unde au invatat asemenea comportamente gregare, daca nu la seful suprem, care-i face felul nevestei unui ministru important din Republica Molotov?

Torturati ca sa semneze declaratii fara sa le citeasca
Tinerii aceia frumosi, cu parinti prea lasi sau prea stupizi ca sa iasa in strada pentru drepturile lor, sau plecati la munca in Italia, in Spania sau in Romania, seamana cu “decreteii” din Bucuresti, care au facut “revolutie” pe tancurile generalului de ghips. Cei din deceniul groazei sau “iepopca da aur” au crescut cu cheia de gat, langa ghena de gunoi, cu misiune precisa de la mamele lor: sa stea la coada in spatele blocului, langa tobogan, cand “se baga tacamuri”. Iata de ce m-au impresionat elevii si studentii de la Chisinau si dreptatea trebuie sa fie de partea lor. Supusi tratamentelor degradante, ei se tem sa depun marturii fiindca “europenii” vin si pleaca, iar ei raman cu bestiile. L-am vazut pe premierul ceh Mirek Topolanek spunand senin: “Nu cred nimic din ce aud si doar 50% din ce vad”, dupa care s-a hlizit cand Voronin a zis ca “este injositor” ca Romania sa ajute R. Moldova sa intre in UE. Marlanul discuta de la egal la egal cu ganditorii de la Bruxelles. Vazand comportamentul celui care reprezinta Uniunea Europeana, m-am intrebat ce cautam noi alaturi de niste indivizi prostiti de cartofi. El nu crede nici ce aude, nici ce vede! Tinerii incarcerati au fost torturati, dupa care au fost obligati sa semneze declaratii ca nu vor transmite nimic catre presa, nu vor face marturii catre comisariatele de politiei sau catre procurori si avocati. Militienii l-au amenintat cu moartea pe Vadim Ungureanu daca spune ce-a patit. Alexandru Fleas, consilierul primarului Dorin Chirtoaca, a declarat ca niste parinti au cerut la Primarie asistenta juridica pentru copiii lor maltratati de militieni. Dupa cateva zile de discutii cu feciorii lor, parintii au renuntat de frica. “Primaria Chisinau a sustinut moral mai multi tineri care au avut de suferit in urma protestelor din 7 aprilie, acordandu-le asistenta juridica gratuita, pentru ca ei sa depaseasca frica si sa-si cunoasca drepturile lor de cetateni, care le-au fost incalcate”, a precizat consilierul primarului Dorin Chirtoaca. In urma investigarii persoanelor arestate dupa 7 aprilie, Primaria detine inregistrari audio, video, poze cu persoanele care au fost supuse unor tratamente inumane si pe care le-a prezentat Parlamentului European. Oficial, s-au inregistrat deja 41 de persoane maltratate, 3 morti si doua persoane disparute dupa protestele din 7 aprilie.

Raport ONU: S-au comis violente extreme
O comisie a Organizatiei Natiunilor Unite a investigat tratamentul aplicat persoanelor arestate la Chisinau. Experti ONU au constatat ca majoritatea erau tineri fara antecedente penale si ca autoritatile din R. Moldova au comis impotriva lor violente extreme. Au fost loviti cu bate, cu pumnii si cu picioarele. Exista femei batute cu bestialitate, arata raportul. Nu li s-a permis sa beneficieze de consiliere juridica. Au fost fortati sa semneze declaratii sau documente pe care nu au avut voie sa le citeasca. Regimul Voronin nu a avut nicio reactie la ancheta ONU.

Dorin Chirtoaca a renuntat la cetatenia romana
Deoarece comunistii au dat o lege prin care toti demnitarii, deputatii si primarii sunt obligati sa aiba doar cetatenia R. Moldova, Dorin Chirtoaca a fost nevoit sa renunte la cetatenia romana. In acelasi mod au procedat 21 de deputati recent alesi. Dorin Chirtoaca, vicepresedintele Partidului Liberal, Vlad Filat, presedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, si Serafim Urechean, presedintele Aliantei Moldova Noastra, au prezentat in plenul Parlamentului European dovezile fraudarii alegerilor din Republica Molotov. Ei s-au intalnit si cu reprezentanti ai Consiliului Europei de la Strasbourg. Eurodeputatul Alexandru Nazare (PDL-PPE) a apreciat ca misiunea UE la Chisinau “trebuie sa demareze in cel mai scurt timp posibil. In caz contrar, rezolutia care trateaza situatia din R. Moldova, programata pentru plenara din mai, este compromisa. Este nevoie acum de un lobby sustinut din partea tuturor europarlamentarilor romani, indiferent de culoarea lor politica, pentru atingerea acestui obiectiv”. Dorin Chirtoaca este convins ca UE va trimite curand o misiune pentru investigarea abuzurilor semnalate atat de opozitie, cat si de forurile pentru apararea drepturilor omului. Eugenia Chistruga, sefa misiunii R. Moldova la Consiliul Europei, a acuzat Romania de organizarea “loghiturii di stat”, dar cand a ajuns la intrebari, a dat dosul, spre surprinderea reprezentantilor Comisiei Europene si ai Parlamentului European. A vorbit ruseste cu sefa comisiei UE-R.Moldova, a ascultat intrebarile parlamentarilor romani, dupa care a iesit. Fara sa dea macar “Buna ziua!”. Asa a educat-o Voronin.

Bucurestiul si Chisinaul - dusmanii Kievului
Presedintele ucrainean Viktor Iuscenko a anuntat ca va candida la presedintie din nou si prima lovitura de imagine a fost revenirea haholilor la Dunare. Pentru ucraineni, la fel ca pentru olteni sau pentru cei din ferentari, termenul “moldovean” a devenit cuvant de ocara. La o reuniune pe teme de agricultura, Viktor Iuscenko i-a strigat unui operator TV, care nu stia sa regleze o imagine: “Ba moldovene!”. Anatol Fetescu, presedintele Asociatiei national-culturale a moldovenilor din Ucraina, fost viceguvernator al regiunii Odesa, i-a trimis lui Iuscenko un protest. Presedintele Ucrainei a recunoscut ca “a fost o gluma nereusita”. Tot o gluma proasta cred ca este si avertismentul lui Iuscenko privind “intoarcerea Ucrainei in regiunea Dunarii”, de parca haholii au fost aici de cand lumea si pamantul. (Si iar mi-aduc aminte de ineptiile lui Emil Constantinescu si Adrian Severin…). “Ceea ce facem astazi in domeniul explorarii si amenajarii zonei de la gurile Dunarii corespunde intereselor nationale ucrainene”, a precizat Iuscenko. “Trebuie contracarata influenta Romaniei la Dunare”, a cerut presa ucraineana. Publicatia extremista “Zerkalo Nedeli” (Oglinda saptamanii) avertizeaza ca Ucraina face prea multe concesii Romaniei si R. Moldova, state care controleaza activitatea comerciala de la gurile Dunarii. Si care ar putea sa se unifice. Dupa care citeaza declaratia lui Traian Basescu la care Kievul a amutit: “Daca la Kiev se fac planuri privind alipirea Transnistriei la Ucraina, acolo ar trebui sa se ia in considerare si necesitatea retrocedarii catre Moldova a teritoriilor Basarabiei de Sud si Bucovinei de Nord”, a spus presedintele Romaniei. De aceea, Ucraina trebuie sa devina mai agresiva, crede autorul.

Watson: Exista un interes real pentru R. Moldova
I-am solicitat europarlamentarului britanic Graham Watson, presedintele Aliantei Liberal-Democratilor din Europa, o parere in legatura cu situatia din Republica Moldova si lipsa de reactie a autoritatilor de la Bruxelles, in conditiile in care comunistii de la Chisinau au impus unilateral vize pentriu cetatenii romani, care sunt cetateni ai UE, si au expulzat din Rep. Moldova ambasadorul Romaniei si toti ziaristii.
“Exista un interes real in privinta Moldovei. Toate grupurile politice importante au fost de acord cu propunerea mea de a dezbate situatia din Moldova pe 23 aprilie. Au fost declaratii oficiale din partea Consiliului European si a Comisiei Europene. Liderii Opozitiei din Moldova au acceptat, de asemenea, invitatia mea la Strasbourg, pentru ziua de 23 aprilie. Nu este vorba de tacere, au fost date o serie de declaratii in aceasta saptamana”, a declarat Watson pentru Gardianul.
(Emil Neacsu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
©2009 Jos comunismul! | by TNB