Primarul Chişinăului: "Stabilitate peste cadavrele tinerilor omorâţi de poliţie este o crimă"

Vicepreşedintele Partidului Liberal din Republica Moldova, Dorin Chirtoacă, primar al Chişinăului, a declarat astăzi, într-o intervenţie la postul de radio Vocea Basarabiei, că structurile europene se vor compromite dacă vor insista asupra iniţierii unui dialog între partidele moldovene de opoziţie şi formaţiunea comunistă de guvernământ, de dragul unei aşa-zise stabilităţi, Interfax, citată de Agerpres.

"Obiectivul nostru este să nu cedăm în această situaţie, să mergem până la capăt în dezvăluirea tuturor crimelor comise, încercând să obţinem pedepsirea vinovaţilor, cu ajutorul Europei, evident, convingând Europa că numai aşa se poate ajunge la un parteneriat serios cu Republica Moldova", a declarat Chirtoacă, citat de Interfax.

În opinia sa, dacă acest lucru nu se va întâmpla, dacă ei (europenii, n.r.) vor insista asupra stabilităţii, dialogului etc., Uniunea Europeană şi Consiliul Europei se vor discredita definitiv, deoarece vor demonstra că nu respectă valorile europene pe care îşi fundamentează existenţa'.

"Stabilitatea şi dialogul nu pot exista în afara legii.(...) Opoziţia şi-a făcut opţiunea de la bun început. Poziţia noastră este de a apăra valorile democratice, de a apăra libertatea şi democraţia, de a nu alege un preşedinte comunist, de a pleda pentru alegeri anticipate", a subliniat

Chirtoacă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
©2009 Jos comunismul! | by TNB