CURENTUL: Opt persoane se află în continuare în închisoare la Chişinău

Opt persoane se află în continuare la penitenciarul numărul 13 din Chişinău, din 106 câte se aflau săptămâna trecută în arest preventiv pentru participarea la proteste, a declarat şeful Departamentului Instituţiilor Penitenciare, Ana Racu, citată de postul de radio Europa Liberă în pagina online.
În conformitate cu deciziile pronunţate de Curtea de Apel Chişinău în perioada
15 - 17 aprilie, au fost eliberate din penitenciar 98 de persoane, care au fost supuse arestului preventiv fiind bănuite de săvârşirea de jafuri şi dezordine în cadrul protestelor de la 7 aprilie.
Cei rămaşi în arest fie au antecedente penale, fie sunt consideraţi organizatori ai dezordinilor în masă, a precizat ofiţerul de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru, care nu a făcut publice numele acestora.
Potrivit postului de radio Europa Liberă, există informaţii despre patru persoane care sunt cercetate ca fiind organizatori ai protestelor: liderul Mişcării Acţiunea Populară, Sergiu Mocanu, omul de afaceri Gabriel Stati, Aurel Marinescu şi preotul ortodox Johnattan Jerusalayem Netanyahu, deţinător de dublă cetăţenie, română şi americană.
Mandatul de arest al lui Sergiu Mocanu expiră la 3 mai şi acesta este deţinut în penitenciarul numărul 13 din Chişinău. În acelaşi penitenciar se află omul de afaceri Gabriel Stati şi partenerul său de la compania ASCOM, Aurel Marinescu, arestaţi pentru 30 de zile. Pe numele acestora ar exista două capete de acuzare: organizarea dezordinilor în masă şi tentativă de uzurpare a puterii de stat.
În privinţa altui presupus organizator al protestelor, preotul Johnattan Jerusalayem Netanyahu, probele pe care se bazează acuzarea sunt câteva hărţi ale oraşului Chişinău, fotografii ale unor clădiri şi câteva sticle cu substanţe inflamabile găsite la domiciliul acestuia. Preotul, care slujea la biserica Sfântul Gheorghe din Chişinău, subordonată Mitropoliei Moldovei, a respins aceste acuzaţii.

Un comentariu:

Ioana Gînju spunea...

Complicat si tragic. Cind au inceput ostilitatile, nu mi-a venit a crede. Sper ca tara mea sa foloseasca cele mai bune mijloace pentru a ajuta romanii din Moldova, respectind toate normele si legislatia in vigoare. Dupa cum imi doresc ca aceasta lupta de interese, economice si politice, sa inceteze. Moldova este puternica, si este iubita.Apreciez ceea ce faceti/scrieti dvs, va doresc impliniri personale si profesionale. Iar celor greu incercati, din suflet multa rabdare, incredere si credinta ca vor reusi, si vom reusi, impreuna.

Trimiteți un comentariu

 
©2009 Jos comunismul! | by TNB